Bulgarian Mafia Squad Bulgarian Mafia Squad
July 30, 2014, 05:56:07 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: BULGCO, KILLBOARD, 14-DAY TRIAL
 
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Черен екран  (Read 3254 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Atina Palada
Global Moderator
Councillor
***
Posts: 451


« on: August 29, 2008, 04:37:28 pm »

Голям проблем стана, ще убия някой!!!
Новия ми комп:
ASUS P5E3 Premium, WiFi,
ASUS 4870X2 2GB,
Intel Q9550 12MB CPU,
2x2GB OCZ 1333 GOLD KIT,
Antec TP 1000 PSU,
ANTEC 900 Gaming CASE,
Zalman CNPS9700-LED
2x 500GB seagate HDD, 1 DVD RW,

Всичко беше ок, докато не го включих да бачка - нон стоп черен екран, обаче се оказа че даже когато е в черен екран хардовете си бачкат, CD-то си работи, инсталира си ХР-то, инсталира си драйварите и се рестартна самичак и пак и пак и сичко си настрои само че стои на черен екран. Кога виждам нещо ли, ами след 10-на рестарта, вадене на кабели и на платки на екрана се появява каквото трябва. Мислех че проблема е в паметта ама след всичко описано не ми се струва така. Мемтеста бачка 8 часа без да открие грешка. От всичко което се вижда по разните тестове и менюта имам тези 2 неща, които ми се виждат странни:

ATI CCC показва: primarry video 4870x2 1024MB
                         secondary video 4870x2 1024MB disabled

Asus AI показва в един от екраните за PCIe : BiosErrOptldx

Някой има ли няква идея от какво може да е това. Смлях се да търся и да чета по форумите. Мислях да сменя паметта с 4х1GB Corsair ама вече не съм сигурен къде е проблема и дали не е във видео картата. Пробвах с какви ли не конфигурации на кабелите на PSU-то - неговите,  на картата преобразователи, всичко си свети в зелено. Единственето което не съм правил е че не съм пробвал картата на 2-рия PCIe слот, ама и това ще стане като се прибера от бачкане днеска.



Logged

BULG - Kiril Apostolov
Global Moderator
Philosopher
***
Posts: 536



WWW
« Reply #1 on: August 29, 2008, 05:00:59 pm »

Анто за мен проблема е във видеото, ако беше другаде нямаше да работи и "обаче се оказа че даже когато е в черен екран хардовете си бачкат " ....
Пробвай да махнеш едната карта и да го пробваш само с една.
btw аз съм със същото дъно, Intel Q4550 12MB, 2х2 GB Corsair, два диска и Същата карта само че на Saphire - преди 2 дена я взех и трагна от раз без никакъв проблем.
Logged

Atina Palada
Global Moderator
Councillor
***
Posts: 451


« Reply #2 on: August 29, 2008, 05:05:21 pm »

Аз не съм с 2 карти - това е една карта с 2х GPU. ASUS EAH4870X2 2GB. То и аз затова си мислех ако е сигурно че е от видеото направо го връщам 360? ми струва, и ще си взема единична 4870.
« Last Edit: August 29, 2008, 05:07:19 pm by Atina Palada » Logged

BULG - Kiril Apostolov
Global Moderator
Philosopher
***
Posts: 536



WWW
« Reply #3 on: August 29, 2008, 05:14:07 pm »

Направи тест с друга карта и ще си сигурен.
Logged

Atina Palada
Global Moderator
Councillor
***
Posts: 451


« Reply #4 on: August 29, 2008, 05:17:12 pm »

Само трябва да я намеря отнякъде. Иван има еднa GF6600, освен с нея да пробвам, въпреки че не е Радеон.
Logged

BuHoBHy
Global Moderator
Apprentice
***
Posts: 182


Reloaded


WWW
« Reply #5 on: August 29, 2008, 07:02:04 pm »

Тури монитора на 2-рия DVI...
Включи монитора + компютъра в един разклонител...
Изключи Климатика (ако имаш такъв в стаята)...
Пусни монитора по VGA към Видео картата ти с преходник (DVI-VGA) - ако монитора ти има VGA вход разбира се...
Провери (ако можеш да се добереш) в BIOS-а ти, настройката за "Init display first" (PCI, PCI-E) тури го на различното от това на което е в момента...

Драсни пак някой ред тука...
Logged



ПТ!
Atina Palada
Global Moderator
Councillor
***
Posts: 451


« Reply #6 on: August 29, 2008, 08:06:14 pm »

Това с различните DVI го пробвах, не съм с преходник картата е с 2хDVI и монитора ми си има DVI. На един раклонител съм, нямам нищо друго включено в контакта. Moга да пробвам DVI-AVI преходника и да се вържа към AVI порта на монитора, но аз нямам надпис "No sигнал", който се появява ако махна кабелите. Т.е. мониторът вижда картата но не показва нищо.
Logged

debnedaebne
Corp Members
Apprentice
***
Posts: 228


« Reply #7 on: August 29, 2008, 09:03:45 pm »

Имах подобен проблем преди време. Асус дъно +Асус видео(6800) и Benq монитор. По същия начин нямах картина. Пробвах картата+ монитора на друг комп и нямах проблем. Абсолютна мистика. Та за тва смених картата. Така и не разбрах защо се получава така.
Logged
Atina Palada
Global Moderator
Councillor
***
Posts: 451


« Reply #8 on: August 30, 2008, 02:41:20 am »

Ami toku shto probvah s druga video karta i pak sushtata rabota 4eren ekran a kompa si raboti, daje 4uh XP melodiqta kato se zaredi. Utre prashtam ramta za smqna sys corsarska, da se nadqvam 4e shte q polu4a byrzo i dano tova da e problema. Kire ka4i mi nqkolko snimki na BIOSa ti kak e nastroen vyv AI 4asta
Logged

Kendolph
Administrator
Philosopher
*****
Posts: 632


Форумен дух хранещ се със спам.


« Reply #9 on: August 30, 2008, 02:54:05 am »

Едва ли е рам-а ако бутва windoze.... да не би да не ти стига захранването за видеото ?
Logged




...my head I'd be scratchin' while my thoughts were busy hatchin' If I only had a brain...
"Faith - that's another word for ignorance, isn't it?"
-House
debnedaebne
Corp Members
Apprentice
***
Posts: 228


« Reply #10 on: August 30, 2008, 09:04:10 am »

И аз мисля че не е паметта. Пробвай да влезеш в safe mode.... и аз незнам защо. Но ако там всичко е ок, вероятността да е драйвери е голяма.
Пробвай да разместиш линиите на захранването, демек с кво друго е включено видеото на една линия.
« Last Edit: August 30, 2008, 09:08:07 am by debnedaebne » Logged
BULG - Kiril Apostolov
Global Moderator
Philosopher
***
Posts: 536



WWW
« Reply #11 on: August 30, 2008, 11:03:30 am »

Анто имал съм същия проблем само че със монитор-а. /чудех се откъде всичко ми е познато/
Apple Cinema 20" - не можеше да се запали и да получи сигнал все едно го няма даже като boot-ва PC-то. Сложих друг монитор и тръгна веднага. После върнах моя и нямаше проблем вече. Ама понеже се случи само веднъж преди 1-2 години и бях забравил.

Щом ти трагва Windows-a и пее като зареди => проблема е към Video - Monitor. НЕ Е ПАМЕТ или каквото и да е друго.

Сложи друг монитор даже малък и виж дали поне в BIOS-a ще влезеш.
Logged

joseph
Corp Members
Apprentice
***
Posts: 126


нубист


« Reply #12 on: August 30, 2008, 01:55:56 pm »


Сложи друг монитор даже малък и виж дали поне в BIOS-a ще влезеш.

да, това може да помогне, и аз веднъж имах черен екран, докато разбера, че компа прочита грешно възможностите на монитора и пуска честота, която не се поддържа от монитора, сложих друг монитор, смених честотата и проблема се реши
Logged

Kendolph
Administrator
Philosopher
*****
Posts: 632


Форумен дух хранещ се със спам.


« Reply #13 on: August 30, 2008, 01:57:34 pm »

Щом ти трагва Windows-a и пее като зареди => проблема е към Video - Monitor. НЕ Е ПАМЕТ или каквото и да е друго.

Сложи друг монитор даже малък и виж дали поне в BIOS-a ще влезеш.
Икзактли, може проблем да е просто някой счупен пин на кабела/монитора или лош контакт. От там монитора не открива сигнал и не се пали. Другия вариянт е просто да не се разбират с видеото.
Logged




...my head I'd be scratchin' while my thoughts were busy hatchin' If I only had a brain...
"Faith - that's another word for ignorance, isn't it?"
-House
Atina Palada
Global Moderator
Councillor
***
Posts: 451


« Reply #14 on: August 30, 2008, 02:05:29 pm »

Добре ще пробвам с различен монитор като се прибера довечера. Така или иначе днеска не мога да върна паметта, но както казах вече пробвах и с една GF6600  която е само е един 6пин кабел и с нея не стана а със сигурност това захранване работеше преди със GF8800 GTS която иска доста повече мощност. Постнах подобно запитване в няколко други форума и там се набляга на вероятноста проблема да е в MB или на паметта. Но ще пробвам да видя какво ще стане с различен монитор. Вече пробвах с DVI-AVI преходника и с AVI кабел към AVI буксата на монитора ама пак същото така че това отпадна също.
За Safe mode -  ами не става аз не виждам нищо още от самото начало, нямам боот екран от самото начало си стои черен екрана и монитора му свети жълтата лампа (синя когато има картина) Този монитор си работеше до преди няколко дена със стария ми комп.
Logged

Pages: [1] 2
  Print  
 
Jump to: